Etablerer pelletsfabrikk på Skjerkøya

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 31.08.2015 / Oppdatert: 01.09.2015
Ivar Nilsen, Kranringen, Arne Myhrvold, BioGren, Terje Riis-Johansen, fylkesordfører Telemark og Jon Pieter Flølo, ordfører i Bamble under presentasjonen av den nye pelletsfabrikken på Skjerkøya.
Fra venstre: Ivar Nilsen, Kranringen, Arne Myhrvold, BioGren, Terje Riis-Johansen, fylkesordfører Telemark og Jon Pieter Flølo, ordfører i Bamble.
Foto: Tom Holen
Åpne

Fabrikken vil kunne produsere 300 000 tonn industri- og kaminpellets i året og vil bli Europas 6. største pelletsfabrikk. Hele årsproduksjonen for fabrikken er allerede solgt.

-Det finnes ikke noe viktigere enn å skaffe arbeidsplasser. Bio-Gren har holdt på en stund, litt under radaren, med dette prosjektet. Det er derfor gledelig at vi kan presentere dette her i dag.  Jeg er trygg på at nyetableringer er noe vi kommer til å se mer av i fremtiden, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Stigende behov for pellets

Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold er daglig leder i BioGren. Han forteller at når folk sier det ikke er behov for pellets så tar de feil. Markedet for pellet har vokst med 20 prosent årlig de siste 4-5 årene.

Valget av Grenland som lokasjon for fabrikken er ikke tilfeldig.

-Grenland fant ikke oss, men vi fant Grenland. Her er det tilgang til råstoff, dypvannskai som er isfri om vinteren, industriell kultur og den riktige kompetansen og kunnskapen. Jeg er sikker på at vi har kommet til riktig sted, sier Myhrvold.

Fått god støtte lokalt

BioGren er også veldig fornøyd med den hjelpen og støtten de har fått lokalt fra Invest in Telemark, Telemark fylkeskommune, Vekst i Grenland og Innovasjon Norge. Arne Myhrvold forteller at de har vært gode støttespillere i arbeidet.

Selskapet har sikret seg 30 millioner i egenkapital og gjennomfører i disse dager en rettet emisjon for å sikre i alt 180 millioner kroner i egenkapital.