Enklere og raskere skoleskyssvar

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 30.11.2015 / Oppdatert: 30.11.2015
Prosjektgruppa for skoleskyss
Prosjektgruppa for skoleskyss samlet.
Foto: Telemark fylkeskommune
Åpne

Telemark fylkeskommune overtok ansvaret for kollektivtrafikken fra Vestviken kollektivtrafikk 1. juli. Da fikk vi også ansvaret for å behandle flere tusen søknader om skoleskyss.

I prosjektet, som er en av 16 digitale utviklingsprosjekt, fokuserte Telemark fylkeskommune på elever i den videregående skole. Fylkeskommunen er også ansvarlige for å tilrettelegge skyss for grunnskoleelever som har rett til skyss.

- I neste fase skal vi tilrettelegge for søknader med personsensitivt innhold får både grunnskole- og videregående elever, forteller prosjektleder Vanja Valjord Christensen.

Er du elev i videregående skole i Telemark? Søk om skoleskyss her

Utviklet løsningen selv

- I tillegg til at dette handler om å levere tjenester av god kvalitet, sparer vi også tid, penger og miljøet, forteller prosjektlederen.

Saksbehandlingstiden er nå redusert fra inntil tre uker til to minutter. Så langt er 82 prosent av søknadene blitt helautomatisk behandlet. Tidligere måtte søkere fylle ut 53 felt, nå er det kun tre felt.

- Vi har flinke folk i Telemark fylkeskommune, og løsningen er utviklet av egne programmere, Geir Gåsodden og Jonas Enge. Skulle eksterne konsulenter laget samme løsning ville det koster rundt 1,7 millioner kroner. Prisen på å gjøre det selv er rundt 600 000 kroner, beregnet i interne timer, forteller Valjord Christensen.

Koder til fri bruk

Løsningen som er laget består av ulike komponenter som er til fri bruk.

- All kode vi utvikler i Telemark fylkeskommune blir publisert på GitHub med åpne lisenser. Hvem som helst kan gjenbruke det eller bli med på videreutvikling, forteller Geir Gåsodden.

Prosjektet har også fått oppmerksomhet andre steder i landet.

- Vi har fått forespørsler fra andre som driver med lignende digitaliseringsarbeid, blant annet er KS interessert i å samarbeide, forteller IT-strateg Jon Skruibakken.

Prosjektgruppen har dessuten presentert prosjektet for Stortingets kommunal- og forvaltningskomité . Neste år skal gruppen presentere prosjektet for flere av Stortingets medlemmer.