89 prosent fikk førsteønsket oppfylt

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 07.08.2015 / Oppdatert: 07.08.2015
Elever i klasserom med nettbrett og pc
Foto: www.colourbox.com
Åpne

På samme tidspunkt i fjor var det 6 403 søkere som fikk et tilbud. 86 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske. Det er en liten nedgang fra i fjor da 88 prosent fikk innfridd førsteønsket. Totalt sett på alle klassetrinn har 89 prosent av søkerne våre fått innfridd sitt førsteønske.

Søkere med ungdomsrett, fullføringsrett, voksenrett og «ikke rett» har vært med i siste inntak. Alle med ungdomsrett og fullføringsrett har fått tilbud om skoleplass.

Mange uten rett får tilbud

75 søkere med voksenrett har fått et tilbud på ledige plasser. Voksne som ikke har fått tilbud vil bli overført voksenopplæringen. I tillegg har 57 søkere uten rett til skoleplass fått et tilbud på ett Vg3 programområde.

130 søkere med ungdomsrett har fått et nytt skoletilbud etter tredjeinntaket. 72 søkere har takket nei til skoleplassen de har fått tidligere i sommer.

Få ledige plasser igjen

Skolene har nå fått oversendt inntaks- og ventelister og overtar nå senere inntak etter ventelistene. Søkere som ikke er fornøyd med det tilbudet de har fått, må kontakte den enkelte skole for å høre om ledig skoleplass. Per dags dato er det svært få ledige plasser.

De søkerne som har fått et nytt tilbud om skoleplass eller ventelisteplass ved 3.inntak, må svare på tilbudet så snart som mulig og senest 13.august.Skolestart er 17. august.