Togtrafikk på historisk bane?

Av: Tania Ripoll / Publisert: 11.06.2014 / Oppdatert: 11.06.2014
Fylkesordføreren og ordførerne i Tinn og Notodden møter Samferdselsministeren om Tinnosbanens fremtid
Åpne

-Dette var et bra møte som gir oss tro på at vi skal få Tinnosbanen i bedre stand, og at vi igjen skal kunne kjøre tog på denne historiske banen, sa fylkesordføreren.

Fylkesordføreren var i Samferdselsdepartementet onsdag 11. juni for å tale Tinnos-banens sak sammen med Notodden-ordfører Jørn Christensen, Tinn-ordfører Steinar Bergsland og Eystein Andersen fra fylkeskommunens kulturminneavdeling.

Verdensarv

Tinnos-banen er av vesentlig betydning i forbindelse med Rjukan og Notoddens verdensarv-søknad i UNESCO. Representanter fra UNESCO har varslet at de kommer på befaring til Telemark i september. Dermed haster det for Tinnos-banen.

-Jeg er optimistisk med tanke på å få ryddet opp langs Tinnosbanen i sommer, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen etter møte med samferdselsministeren.  

Optimistisk

Etter møtet var fylkesordføreren optimistisk:

-Vi møtte forståelse for vårt budskap om at banen må se helt annerledes ut i september når UNESCO kommer for å sjekke innholdet i verdensarvsøknaden, sa han.

Togtrafikk på Tinnosbanen?

Det kan også bli mulighet for togtrafikk på den nedlagte Tinnos-banen.

-Vi oppfattet og at Jernbaneverket ønsket å se på muligheten for å oppgradere skinnegangen slik at tog igjen kan kjøre på banen, sa Riis-Johansen etter møtet. Imidlertid vil dette av praktiske årsaker ikke kunne være på plass innen UNESCO-besøket i september.

Her kan du lese mer om Verdensarvsøknaden.