Til Skien for å lære

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 11.02.2014 / Oppdatert: 28.02.2014
Viser frem tannlegeutstyr
Viser frem utstyr
Foto: Nina Ytreeide
Åpne

Skien tannklinikk åpnet i 2009 og ligger ved sykehuset Telemark og er innredet med topp moderne utstyr.

Østfold fylkeskommune har en ny plan for Tannklinikkene hvor 19 klinikker skal bli til seks. I den forbindelse besøker prosjektgruppen Skien Tannklinikk.

Per David Clee Søhoel er direktør for Tannhelsetjenesten i Østfold fylkeskommune.
-Skien Tannklinikk er kjent i norsk sammenheng, sier Søhoel. Det er den største Tannklinikken i Norge og vi ønsker å lære av deres suksesser, men også de feilene som er gjort.

Stor klinikk

-Fordelen ved å være en så stor klinikk er at vi er mange og har bred kompetanse. Når du samler mange tannleger så har de gjerne ulike ting som de kan ekstra godt. Jeg tror vi er gode på å snakke sammen og samarbeide, også har vi spesialister her som kan bistå hvis ikke det er nok, sier Overtannlege ved Skien Tannklinikk Tore Lervik.

Byggingen av tannklinikken i Skien har også hatt en veldig positivt effekt på å beholde folk med høy kompetanse i fylket. -Det er klart at folk slutter her også og begynner andre steder, men vi ser jo at fordi vi har et godt fagmiljø så er det andre som vil fortsette å jobbe her selv om de får andre tilbud, sier Lervik.

Praksisklinikk

Tannklinikken i Skien er også en praksisklinikk for studenter fra Universitet i Tromsø.
-Det betyr at vi har direkte kontakt med Universitet i Tromsø og får studenter som jobber her tre måneder av gangen. De har med seg kunnskap og synspunkter som de har fått gjennom studiene. Det er faglig positivt, sier Lervik.

Det har også positive effekter for rekrutteringen til tannklinikken.
-Vi har ansatte som har studert i Tromsø og kommer hit på grunn av omtalen av klinikken. De var ikke her som studenter, men de har hørt om denne klinikken og ville gjerne komme hit, forteller Lervik.

Drives godt

Skien Tannklinikk har store utgifter, men den drives godt. I fjor hadde klinikken et overskudd på 1 million kroner.
-Bygget og utstyret har kostet mye penger, men det har blitt en klinikk og et bygg Telemark bør være stolt over, sier Lervik.
-Det er høye krav på oss siden klinikken ble dyr. Vi må greie å gjøre mye for at dette skal gå i hop. Nå har jeg blitt fortalt at vi har et overskudd og det er veldig bra, avslutter Lervik.