Telemark trade office åpnet i Minot

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 02.10.2014 / Oppdatert: 02.10.2014

I går ble Telemark trade office offisielt åpnet av Jack Dalrymple, Guvernør i Nord-Dakota, på en mottakelse før åpningen av Norsk Høstfest. Tilstede var også Senator John Hoeven.

Bjørnar Forsdal, er født og oppvokst på Stathelle. Han dro til USA for seks år siden for å jobbe innen energisektoren. Han vil nå drive kontoret og være Telemarks mann i Midtvesten.
-Jeg har god kjennskap til både norsk og amerikansk samfunns- og næringsliv. Jeg gleder meg til å bruke den kunnskapen til å fremme samarbeid mellom Telemark og Nord-Dakota, og til å hjelpe Telemarksbedrifter her i Midtvesten og USA, sier han.

Håper på samarbeid med Telemark

Før åpningen av Telemark trade office ble avholdt et næringsseminar i Minot, Nord- Dakota. På seminaret var det svært god deltakelse, fra næringslivsledere, politikere og øvrige myndighetspersoner fra både Norge og Nord Dakota. Den norske ambassadøren til USA Kåre Aas deltok. Det gjorde også Kåre Fostervold, statssekretær i Olje- og energidepartementet.

Lynn D. Helms er direktør i North Dakota Department of Mineral Resources og sier:
-Olje- og gasseventyret her i Nord-Dakota er bare i sin spede begynnelse. Vi trenger ny teknologi og bedre infrastruktur. Vi håper og tror på at et nært samarbeid med næringslivet i Telemark vil bidra til å få dette på plass.

Store muligheter

Formålet med næringsseminaret var å gi næringslivsledere på begge sider av Atlanteren en bedre forståelse av hvilke muligheter som ligger for samarbeid og utvikling mellom Telemark, Norge og Midtvesten i USA

-Åpningen av Telemark Trade Office her i Minot er en milepæl. Nå viser et samlet Telemark at vi er i forkant når det gjelder å se mulighetene for bedrifter i og rundt fylket her i Nord Dakota. Velkomsten vi fikk fra guvernør Jack Dalrymple, senator John Hoeven og vår egen ambassadør Kåre Aas under åpningen, viser at det kun er opp til oss. Nå må flere av Telemarks bedrifter kjenne sin besøkelsestid. Her er det store muligheter for samarbeid - som vil resultere i business, sier Arnt Helge Hauglid, styreleder i Telemark Offshore

Skrøt av Telemark

Jim Robell i Eid Passport som har vært i Telemark flere ganger fremhevet Norge som et godt sted for amerikansk næringsliv. Han skrøt også av måten han har blitt mottatt i Norge, og av Terje Riis- Johansen og Bjørn Richard Johansen som døråpnere.

Deltagerne var enige om at bedrifter i Telemark må få opp øynene for de store mulighetene som ligger for handel og samarbeid her i Nord-Dakota, ikke minst innen olje- og gass-relatert virksomhet, co2-fangst, infrastruktur.

Avtale med Sons of Norway

Telemark fylkeskommune har også signert en "Memorandum of understanding" denne uken. Den finner du til høyre på denne siden.