Opplev Telemark – opplev Odd

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 10.11.2014 / Oppdatert: 10.11.2014
Ullevål Stadion
Illustrasjonsbilde: 23. november spiller Odd cupfinale mot Odd.
Foto: Pressefoto
Åpne

Telemark fylkeskommune legger ut billetter for salg på tre ulike steder i Telemark.

- I samarbeidsavtalen vi har med Odd, gjør vi en felles innsats for bedre folkehelse, gjennomføring av videregående skole og markedsføring av fylket, forteller utviklingssjef Thor Kamfjord. - Gjennom dette samarbeidet, så har vi også fått tilgang på finalebilletter.

50 billetter

50 billetter blir lagt ut for salg på tre steder i Telemark førstkommende helg: Lysbuen Industrimuseum/Telemarksgalleriet på Notodden, Vitensenteret DuVerden i Porsgrunn og Krossobanen på Rjukan.

- Vi regner med en del folk, og trekker derfor blant de som kjøper billett. 30 av billettene er i «VG-svingen» og 20 av billettene er på langsiden. Billettene selges i par.

Supporterpakke

Med hver billett følger det med en supporterpakke med blant annet Odd-genser, cupskjerf, lue og cupfinalesekk – og et Odd-flagg.

- Her blir man kledd for både vinter og seier!

Billetter til VG-svingen koster 950 kr, mens billetter til langsiden koster 1100 kr.

Når og hvor

Lørdag 15. november kl 13.00 selges det 30 billetter til VG-svingen blant de som besøker Lysbuen Industrimuseum og Telemarksgalleriet i Notodden.

- Lysbuen forteller den viktige historien om den andre industrielle revolusjon i Norge, og om hvordan Norge ble endret fra et av de fattigste landene til Europa til det velferdssamfunnet vi kjenner i dag ved å utvikle teknologi i Telemark som sikret mat til verden.

- Et besøk i industrimuseet og utstillingen Gnisten gjør deg bedre kjent med begivenhetene som kan gi Notodden og Rjukan en plass på UNESCOs verdensarvliste, forteller Thor Kamfjord.

Lodd fra kodeknekkerløype

Dagen etter, søndag 16., blir 10 billetter til langsiden lagt ut for salg på Vitensenteret Du Verden i Porsgrunn.

- Her blir det en kodeknekkerløype for hele familien, der besøkende skal finne ulike koder og tall på DuVerden for så å sette sammen tallene i et mattestykke. De som greier løypa får et lodd, og så trekker vi ut hvem som får muligheten til å heie frem Odd til seier på Ullevål, sier Kamfjord.

Samme dag, kl. 13.00, blir de 10 siste billettene legges ut på et spektakulært utsiktsplatå som du finner på Rjukan, på Gvepseborg Café og Restaurant ved toppen av Krossobanen.

- Taubanen «Krossobanen» var en rent folkehelseprosjekt som ble bygget av Norsk Hydro for at innbyggerne på Rjukan skulle komme seg til fjells, og vi håper flest mulig legger søndagsturen innom denne attraksjonen!

Telemark fylkeskommune ønsker alle lykke til – og god kamp.