Ny økonomisjef i fylkeskommunen

Av: Pål Horsle / Publisert: 27.01.2014 / Oppdatert: 27.01.2014

- Det er med glede jeg har sagt ja til å begynne som økonomisjef i Telemark fylkeskommune. Jeg oppfatter fylkeskommunen som utviklingsorientert. Samtidig står fylkeskommunen foran store investeringer som vil kreve stram økonomisk styring. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet, sier Aastvedt.   

Ailin Aastvedt er utdannet statsautorisert revisor, og har arbeidet som forsker ved Telemarksforsking de siste 10 årene innen temaene kommunal organisering, kommuneøkonomi og kommuneregnskap.
Aastvedt er et godt kjent navn både i departement og kommuner når det gjelder kommuneøkonomi. Hun har bidratt med flere faglige arbeider for blant annet Kommunaldepartementet og KS, og bidratt til å utvikle det kommunale regnskapet.

Ailin Aastvedt har bistått mange kommuner med økonomistyring og økonomisk planlegging, og har spesielt vært opptatt av jakten på den gode økonomistyringen og bærekraftig økonomisk utvikling i sin tid som forsker. Hun har også tidligere bistått Telemark fylkeskommune ved regnskapsavslutning, utarbeidelse av økonomihåndbok og økonomireglement.

- Jeg er svært fornøyd over å ha Aastvedt på plass i mitt lederteam. Hun representerer en kompetanse som er midt i blinken for oss, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.
 
Ailin Aastvedt (41 år) er bosatt på gård i Bø og har to voksne barn. På fritiden er hun også styreleder i Telemarkfestivalen, en internasjonal folkemusikkfestival som arrangeres årlig.