Moflata skole vant sykkelkampanje

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 16.06.2014 / Oppdatert: 17.06.2014
Terje Riis-Johansen deler ut premie for seier i kampanjen "På farta til skolen" til 4. trinn ved Moflata skole.
Foto: Tom Holen
Åpne

-Dere har gjort det kanonbra, var fylkesordførerens sin melding til elevene fra Moflata.  -Dere er best av de beste: - barna i Grenlandskolene sykler nesten dobbelt så mye som barna i resten av landet – og dere er best av barna i Grenland!

86 prosent syklet til skolen

Det går 70 elever på 4. trinn ved Moflata og hele 86 prosent av dem syklet til og fra skolen i uke 23.

-Premien skulle egentlig være på kr 4000 kroner. Men fordi dere har slått en rekord med hvor mye dere har syklet til skolen, 86 prosent, dobles premien til 8000 kroner. Gratulerer, sa fylkesordføreren. I tillegg vanket det kinobilletter og billetter til Odd-kamp for elevene fra Moflata.

-I løpet av 10 år skal vi bli dobbelt så mange som sykler i Grenland! Dere er spydspissen og starten på dette! Det er dere som går foran og er forbilder. Dere er ikke så satte som oss eldre og må vise oss at det går an, sa Riis- Johansen.

På farta til skolen

Terje Riis-Johansen på elever 4. trinn ved Moflata skole.


Foto: Tom Holen
Åpne

Alle grunnskoler i Grenland deltok

Kampanjen ble arrangert på alle grunnskolene i Grenland kommunene i uke 23, mandag 2. - fredag 6. juni. Målsetningen for kampanjen er at elever på grunnskolen i størst mulig grad skal komme seg til og fra skolen på sykkel. Den ble rettet mot til sammen 57 skoler, 442 klasser og over 10 000 elever, i tillegg til ansatte på skolene.

Viktig del av Bystrategi Grenland

 «På farta til skolen» er finansiert av statlige belønningsmidler Det holdningsskapende arbeidet som gjøres i «På farta til skolen» er en sentral satsing for Bystrategi Grenland denne våren. Det er et viktig mål for Bystrategi Grenland å øke antall sykkelreiser.