Lanserte bok med sunne oppskrifter

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 24.04.2014 / Oppdatert: 24.04.2014
Lansering av sunn kokebok
Lanserte sunn kokebok
Foto: Tom Holen
Åpne

For å markere lanseringen var de som driver kantinene på alle fylkets videregående skoler invitert for å lage god og sunn mat. Deltagerne på lanseringen fikk dermed smake på et utall retter som lasagne av quinoa, hjemmelagde fiskeburgere og et utvalg av smoothies, for å nevne noe av rettene.

Falt i smak

Og maten falt i smak hos elevene. Silje Sørensen, elev ved Skogmo, synes maten som ble servert var god.

–Egentlig er mat ganske spennende. Maten vi smaker på i dag viser at du kan lage mat som er sunn uten at det blir kjedelig, sier Silje. Hun trekker frem spesielt fiskeburgeren som god.

Boka kunne ha blitt en traust samling av oppskrifter om ikke kantineboka har samlet nettopp populære og trendy retter blant ungdom og som også er kjappe å lage.  

Driftsledere av kantinene i Telemark

Foto: Tom Holen
Åpne

Et godt verktøy for sunne kantiner

Jorunn Westhrin, Helsefremmende barnehager og skoler- Folkehelse i Telemark fylkeskommune, har vært ansvarlig for utviklingen av boken og sier om den. -Her finner man sunne og gode retter som ungdommen liker og som også er enkle å lage. Og ikke minst er boka et verktøy når alle kantiner nå skal bli sunne kantiner.

Fylkestinget har vedtatt at alle kantinene på fylkets videregående skoler nå skal bli sunne.

- Det betyr at alle de videregående skolene i Telemark skal ha sunne kantiner i løpet av en tre års periode, sier folkehelserådgiver Jorunn Borge Westhrin i Telemark fylkeskommune. Dette innebærer at de følger nasjonale retningslinjer for skolemåltidet, som betyr ingen sukkerholdig mat og drikke. Vedtaket i siste fylkesting var tydelig på at fylkeskommunen tar et større ansvar for mer enn sunne skolekantiner, sier Westhrin

Boken kan bestilles fra folkehelseteamet ved henvendelse til lene.sjolie@t-fk.no

Boka koster 100 kr pluss porto