Gründerpris til Grenland Energy

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 20.11.2014 / Oppdatert: 20.11.2014
Gründerne i Grenland Energy
Grenland Energy
Foto: Max Emanuelson
Åpne

Prisen, som er på 50.000 kroner, går denne gangen til en bedrift etablert av fire gründere. Bedriften har teknologi og løsninger som vil gi store miljøbesparelser.

Maritime batterisystemer

Grenland Energy leverer batterisystemer til den maritime industrien. Går det som gründerne vil, er batteridrevne båter like vanlig som el-biler om få år.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Grenland Energy «viser fram en gjennomarbeidet forretningsplan med tydelig fokus på kunder og marked. Bedriften har levert løsninger til krevende kunder. Bedriften har fokus på at verdiskapningen skal skje i Telemark, og den består av et faglig sterkt team som på kort tid har markert seg med fremtidsrettet miljøteknologi med stort vekstpotensial.»

Kriterier som juryen har benyttet er nyskaping innenfor produkt og/eller marked, personlig evne til å gjennomføre etableringen og potensial for verdiskaping i Telemark.

Delt ut på Gründeruka

Prisen ble delt ut under Gründeruka i Telemark.

Gründeruka er et arrangement som Etablererkontorene i Telemark har et hovedansvar for. I 2014 ble det for første gang arrangert Gründermesse.

Gründerprisen ble annonsert i programmet for Gründeruka, der deltagere kunne melde sin interesse.

Juryen har bestått av Rune Kolstad fra Etablererkontoret i Telemark, Jorunn Kjær fra Skien Næringsforening, Einar A Rørvik fra Sparebank 1 og Geir Morten Johansen i Telemark fylkeskommune.