Gjør Telemarkslaget sterkere

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 14.11.2014 / Oppdatert: 17.11.2014
Telemarkskveld i Oslo
Telemarkskveld i Oslo samlet rundt 180 personer fra blant annet politikk, næringsliv og organisasjoner.
Foto: Bjørn Richard Johansen
Åpne

13. november hadde fylkeskommunen for andre gang invitert til Telemarkskveld i hovedstaden, sammen med Innovasjon Norge, NHO og LO i Telemark. Målet var å fremme fylkets sak gjennom å bli bedre kjent og la seg inspirere av suksesshistoriene i fylket.

Fast møtepunkt

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen håper samlingen gir grunnlag for et fast møtepunkt i hovedstaden.

- Vi er vant til å snakke om Telemarks utfordringer, og det skal vi fortsatt gjøre. Men vi skal óg feire seiere, glede oss over fremskritt, og ikke minst, bygge lag.

Riis-Johansen forteller at bakgrunnen for Telemarkskvelden er å bygge nettverk.

- For å løfte bedre i flokk må vi også jobbe mer aktivt i hovedstaden. Det er mange telemarkinger i viktige posisjoner, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Best i Telemark

I fylkesordførerens tale tok han opp mulighetene for landets fylker og regioner, som ligger i å være best; på kompetanse, næringsutvikling og bokvalitet.

-Når vi er på vårt beste i Telemark, så er vi faktisk best, sa Riis-Johansen og ramset opp  blant annet kompetansemiljøene knyttet til industrien i Bamble, høgskolen i Porsgrunn, fremtidig verdensarvstatus i Tinn og på Notodden, kanalen i Nome og skjærgården i Kragerø.

- Vi er ikke bare gode, vi er óg best på veldig mye, sa han.

Telemarkskveld i Oslo 2014

På bildet: fylkesordfører Terje Riis-Johansen, Anne Marte Sperre, John Terje Veseth og Torgeir Straand.


Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Bygge laget

Jobben fremover handler om å bygge Telemarkslaget enda sterkere, med positive resultater i form av nye arbeidsplasser og økt folketall.

- Kveldens samling er en del av et slikt langsiktig arbeid for å gjøre Telemark sterkere, til å bygge laget.

I tillegg til næringsliv, industri, reiseliv, idrett var en rekke politikere til stede.  Fra Telemarksbenken stilte Solveg Sundbø Abrahamsen (H) og Geir Bekkevold (KrF). Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), statsråd Bård Hoksrud (FrP), statssekretær Kåre Fostervold (FrP), politisk rådgiver André Kolve (FrP) stilte opp, sammen med fylkesutvalget, ordførere og andre telemarkspolitikere.

Telemarkspolitikere på Telemarkskveld

Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Fikk høre om Odds Ballklubbs suksess

En nær fullsatt sal lyttet oppmerksomt til direktør Einar Håndlykkens beskrivelse av bakgrunnen for suksessen til Odds Ballklubb, og til Per Breiviks, direktør for alternativ brensel på Norcem, skildring av pågående lovende prosjekter for CO2-fangst på Norcem i Brevik. 

Tilhørerne fikk som først i landet se et utdrag av den kommende store TV-serien om «Kampen om tungtvannet», presentert av John M. Jakobsen fra Filmkameratene AS.

Milliongaver

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen dukket også opp på Telemarkskvelden. Han hadde med pengegaver etter overskudd fra spill om bord.

Porsgrunn Orienteringslag fikk 250.000 kroner, TelemarksHelten 750.000 kroner, og Odds Ballklubb 1.000.000 kroner.

Det er et vilkår at pengene skal gå til foreningenes arbeid med barn og unge under 18 år.

Kvelden ble arrangert på KS Agenda møtesenter i Oslo sentrum.