EID Passport på nytt besøk i Skien

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 22.04.2014 / Oppdatert: 22.04.2014
Fra v. Steve Larson, Jim Robell, Sean Sullivan og Terje Riis-Johansen
EID Passport på besøk i Skien
Foto: Tom Holen
Åpne

–Pengesummer er bare et lite signal fra vår side om at vi ønsker å hjelpe dere med å etablere EID Passport i Telemark, sa fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Tidligere har presidenten i EID Passport Jim Robell og finansdirektøren Sean Sullivan vært på besøk i Skien. Denne gangen er også styreleder og grunnlegger av selskapet Steve Larson med.

Norge har et godt rykte

-Jeg er veldig takknemlig for å komme hit på besøk. Vi har bare hørt gode ting om Norge fra våre kontakter, sa Steve Larson.

Jim Robell trakk frem tre ting som gjør det attraktivt for Eid Passport for å etablere seg i Norge og Skien.
-Norge er langt fremme teknologisk. Her finner vi den kompetansen som EID Passport ser etter og Norge er høyt respektert i resten av Europa, sa Robell.

Sikkerhetsselskap

EID Passport er fra Portland, Oregon i USA og har spesialisert seg på forebyggende sikkerhet. Selskapet ble opprette i november 2001. De har også et kontor i Minot, Nord- Dakota som er Skiens vennskapsby i USA. Selskapet er godkjente leverandører blant annet til det amerikanske forsvaret. Selskapet har ved tidligere besøk antydet at en etablering i Skien kan føre til et sted mellom 40 og 300 arbeidsplasser i Norge. Nå har selskapets øyne falt på Telemark og Skien som et attraktivt sted for etablering i Europa.