Clint Hill på besøk i Telemark

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 19.03.2014 / Oppdatert: 19.03.2014
Clint Hill og Terje Riis- Johansen
Clint Hill og fylkesordfører Terje Riis- Johansen
Foto: Erik Magnussen
Åpne

Clint Hill er en sagnomsust tidligere agent i Secret Service, kanskje mest kjent for å ha vært med i bilkortesjen under attentatet mot president John F. Kennedy i Dallas, Texas i 1963. Umiddelbart etter at de første skuddene falt i Dallas, hoppet Hill opp på bilen til presidentparet for å beskytte fru Kennedy mot nye skudd, og holdt seg fast mens bilen raste mot sykehuset i stor fart.

Etter attentatet mot Kennedy fortsatte Hill karrieren i Secret Service. Til sammen passet Hill på fem forskjellige amerikanske presidenter. Først i fjor høst snakket Clint Hill offentlig om sin opplevelse av det dramatiske attentatet i 1963.

Det som til nå har vært ukjent for de fleste er at Clint Hill har norske røtter. Moren Alma Pettersen fødte Clint i Nord-Dakota i 1932. Han ble adoptert bort til en annen norsk familie ved navn Haugen som holdt til i Fargo. Familien byttet senere navn til den engelske versjonen av navnet, Hill.

Fylkeskommunen og Skien kommune møtte Clint Hill da han ble innviet i Hall of Fame under Norsk Høstfest i Minot i 2012. Den gang inviterte Riis-Johansen Hill til Telemark dersom han noen gang skulle til Norge. Nå er han her, og etter å ha gjort intervjuer med TV2 og «Skavlan» på NRK, kom han i dag til Telemark.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen og ordfører i Skien Hedda Foss Five inviterte i dag til lunsj på Hotell Høyers. Ordførere fra flere andre kommuner i fylket deltok også. Utover lunsj i Skien skal Hill blant annet holde et foredrag for studenter på Høgskolen i Telemark i Bø, besøke Morgedal skimuseum og Vest-Telemark Museum, før oppholdet i fylket er over.

Her kan du lese fylkesordfører Terje Riis- Johansen sin tale under lunsjen.

Lunsj for Clint Hill

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen og ordfører i Skien Hedda Foss Five arrangerte lunsj for Clint Hill.


Foto: Erik Magnussen
Åpne