Bli med å feire Telemark

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 17.12.2014 / Oppdatert: 20.01.2015
Person som stuper ned i vannet
Hold av 12. februar 2015!
Foto: Folio
Åpne

For andre gang arrangeres Fotavtrykk Telemark - denne gang i Notodden Bok & Blueshus.

Hvert år deler Telemark fylkeskommune ut priser og stipender som en påskjønnelse og inspirasjon til dyktige telemarkinger; menneskene og organisasjonene som på ulike måter har løftet fylket vårt.

De ti prisene og stipendene er nå samlet i ett stort arrangement. Fra fylkeskulturpris og folkehelsepris - til toppidrettsstipend og kulturminnevenn.

Les mer om alle prisene her

Fra ord til handling

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen ser fram til dagen, som starter med faglig påfyll i form av en dagskonferanse for næringsliv, offentlige aktører og det politiske Telemark.

Konferansen har i år tittelen “Fra ord til handling”.

- Vi stiller oss spørsmålet: hvordan skaper vi arbeidsplassvekst? Innlederne vi har funnet frem til har noen av svarene på utfordringene Telemark står ovenfor, og har oppnådd resultater som vi kan lære av, forteller fylkesordføreren.

Engasjerende foredragsholdere

På talerlisten finner vi blant annet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, Siva-direktør Ola Borten Moe, og «Kampen om Tungtvannet»-regissør Per Olav Sørensen.

Fagermo ble kåret til årets trener. Han ledet Odd til cupfinale og pallplassering i tippeligaen. Hvordan leder han toppspillere, foredler den enkeltes spisskompetanse, samt sikrer god dynamikk med støtteapparat og samarbeidspartnere?

Tidligere stortingsrepresentant og statsråd Ola Borten Moe er direktør for innovasjon i Siva. Siva er statens redskap for å utvikle og bygge infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling i hele landet, og er eid av Nærings- og handelsdepartementet. Borten Moe skal fortelle om hvordan Siva bidrar til arbeidsplassvekst.

Per Olav Sørensen har regissert «Kampen om Tungtvannet», som har premiere i januar. TV-serien profilerer Telemark på en solid internasjonal arena, og innspillingen er viktig på flere plan. Den er viktig for historien, UNESCO og verdensarvsøknaden, men og for reiselivet og oppmerksomhet på Telemark som region.

Sørensen vil gi en spennende innsikt «bak innspillingen» og hva som er mulig å skape når det tilrettelegges for storsatsninger. 

Hele programmet for Fotavtrykk Telemark finner du her

Festaften med Spellemannsnominerte

Etter konferansen er det tid for sceneskifte. Da er det festforestilling med prisutdeling for de ti prisene og stipendene. Skuespiller Jeanne Bø er konferansier.

På programmet finner vi Spellemanprisvinner Daniel Eriksen og Vidar Busk med gjest Trond Ytterbø, Ingebjørg Bratland fra Vinje, Bø-bandet Ni Liv, Telemark Messingensamble, Hilde Norland Gundersen og Turngruppa Storm.

Også Guttorm Guttormsen, Vidar Ytre-Arne, Bård Bosrup og Gudrun Klagegg opptrer.

Påmelding

Bli med på å sette spor 12. februar neste år. Meld deg på allerede nå.

Du kan velge mellom konferansepakke som inkluderer festforestilling (1500 kr), kun konferanse (1200 kr), eller kun festforestilling (200 kr).

Her kan du melde deg på Fotavtrykk Telemark

Hold av 12. februar 2015!