Årets læringshelt 2013

Av: Tania Ripoll / Publisert: 03.01.2014 / Oppdatert: 03.01.2014
Foto: Tania Ripoll
Åpne

På det første Nyttårsmøtet som ble avholdt i Telemark, foran en forsamling av Stortingsbenk, ordførere, rådmenn, fylkespolitikere og fremtredende samfunnsaktører i Telemark ble Rewa Titi fredag overakt prisen som Årets læringshelt 2013.

Prisen deles ut av Voksenopplæringsforbundet i Vestfold og Telemark til en person som har brukt utdanning og læring for å komme videre, og som har klart det, tross ulike hindringer i livsløpet.

Fra utdanning til jobb

Rewa er trebarnsmor og opprinnelig fra Palestina. Hun kom til Norge i 2008 etter å ha fullført bachelor i økonomi ved Universitetet i Gaza og ha arbeidet ved FNs hovedkontor i Gaza.

I løpet av de fem årene som har gått siden da har hun blant annet gjennomført Introduksjonsprogrammet i norskopplæring og tatt Bergenstesten; hun har deltatt på en rekke kurs, fullført Kontormedarbeiderkurs gjennom Folkeuniversitetet Sør-Øst og fått godkjent sin bachelorgrad gjennom NOKUT.

I dag arbeider hun for Norsk Gjenvinning.

- Det er en flott reise, og vi er stolt av å ha deg her og kunne gi deg prisen som Årets læringsghelt, sa fylkesordfører Terje Riis-Johansen da han gav prisen til Rewa Titi. 

Språk er nøkkelen

-Vinneren har forstått at språk er nøkkel for å ble en del av arbeidsmarkedet i Norge og har brukt mye tid og ressurser selv for å finne seg jobb. Hun har bevisst styrket sin kompetanse og sitt nettverk for å finne en egnet jobb, heter det i juryens begrunnelse.

Prisen består av blomster, diplom og kr 5000,-