92 prosent av søkerne får skoleplass

Av: Tom Marius Lorier Holen / Publisert: 19.05.2014 / Oppdatert: 19.05.2014
Undervisning i klasserom. Foto: Dag Jenssen
Foto: Dag Jenssen
Åpne

90 prosent av søkerne har fått tilbud om førsteønsket sitt både ved skole og utdanningsprogram. Det er på samme nivå som i fjor.

Til Vg1 er det i år 2 559 søkere. Av disse har 2 489 fått tilbud om skoleplass. Det tilsvarer 97 prosent av søkerne. Også det er likt som i fjor. 86 prosent av søkerne til Vg1 har fått tilbud om førsteønsket sitt til skole og utdanningsprogram. Det er en liten nedgang fra i fjor da 88 prosent av søkerne til Vg1fikk oppfylt førsteønsket sitt.

Populære studietilbud

Det har vært størst konkurranse om studieplassene på følgende studier:

Vg1 Medier og kommunikasjon

Vg1 Elektrofag

Vg1 TAF

Vg1 Teknikk og industriell produksjon

Vg1 Idrettsfag

Vg2 Ambulansefag

Vg2 IKT– Servicefag

Vg2 Transport og logistikk

Kun søkere med ungdomsrett

Prøveinntaket i mai er et forhåndsinntak på bakgrunn av karakterene fra 1. termin. Ved dette inntaket er det kun søkere med ungdomsrett som deltar. Det er standpunktkarakteren som er avgjørende for det endelige inntaket. Det er derfor viktig å presisere at søkeren kan miste plassen ved inntaket i juli dersom poengsummen på standpunktkarakterene ikke er høy nok til å beholde plassen.

Alle som har rett på en skoleplass vil få et tilbud i løpet av sommeren. Neste inntak er 7. juli. Siste inntak er 4. august.

Svarfrist 2. juni

Alle søkere må logge seg på www.vigo.no for å svare på tilbudet om skoleplass. Svarfristen er 2. juni. Det er viktig at alle svarer – dette gjelder også de som ikke ønsker å benytte seg av det tilbudet de har fått og de som er på venteliste. For å svare på skoleplassen på vigo.no trenger søkerne MinID, som også ble brukt i forbindelse med søkingen. De som trenger hjelp med MinID kan kontakte brukerstøtte på telefon 800 30 300 eller minid@difi.no.