Vant 2 av 17 priser

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 29.04.2013 / Oppdatert: 03.05.2013
Herman Andreasen, Ann-Kristin Torgeirsen, Liv Karoline Olsen, Martin Berg Andersen og Lars Hagen i Splash UB.
Herman Andreasen, Ann-Kristin Torgeirsen, Liv Karoline Olsen, Martin Berg Andersen og Lars Hagen i Splash UB.
Foto: Ungt Entreprenørskap
Åpne

83 ungdomsbedrifter fra hele landet var i forrige uka samlet på Lillestrøm for å delta i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

Over 100 dommere fra arbeids- og næringsliv skal delta i juryarbeidet som kårer vinnere i 17 forskjellige kategorier.

Svømmekurs for barn

De unge gründerne i Splash UB arrangerer svømmekurs for barn i alderen fem til ti år.

I juryens begrunnelse for å tildele Splash UB prisen for Beste logo, heter det blant annet: «Dette er en glad-logo som offensivt ser målgruppa rett i øyene og sier Hei! Uten å blunke illustrerer og forsterker den bedriftens forretningsidé med energi og humor.

I kategorien Beste reklamefilm vurderte juryen ca. 30 kandidater. Juryen skriver i sin begrunnelse at Splash UBs film har god dramaturgi, forteller en historie og har et klart budskap. «Det er vel alt en god reklamefilm skal ha?»

Her kan du se reklamefilmen

- Sinnsykt morsomt

-  Det var kjempemange flinke bedrifter der, og at vi skulle ta hele to førsteplasser var sinnsykt morsomt, forteller Ann-Kristin Torgersen.

I slutten av mai skal ungdomsebedriften oppløses. Dette er pålagt av Ungt Entreprenørskap. Etter sommerferien flytter de fire til hver sin landsdel for å studere.

- Før den tid skal vi rekke å arrangere to kvelder hvor vi i samarbeid med Skien Fritidsparks skal tilby gratis svømmeundervisning for alle tredjeklassinger. Men det har vært en utrolig givende opplevelse og et spennende år, sier Torgersen.

Høyt nivå

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2013 skal representere Norge på EM i London denne sommeren. Splash UB fra Porsgrunn videregående skole nådde dessverre ikke opp.

- Nivået på NM er skyhøyt, og det er også nivået på våre ungdomsbedrifter, sier Stanley Jacobsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark. Han håper de gode prestasjonene vil inspirere flere lærere til å bruke Ungdomsbedrift i undervisningen.

Under fylkesmessa for ungdomsbedrifter fikk ungdomsbedriften Splash UB hele åtte priser.

I tillegg til Beste ungdomsbedrift, fikk Splash UB priser for blant annet Beste markedsføring, Beste forretningsplan, Beste utstilling og Beste logo.