- Tror ikke helt på det

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 11.09.2013 / Oppdatert: 17.09.2013
Portrett av Christian Tynning Bjørnø
- Alle andre gratulerer meg, så må jeg snart begynne å tro på det, sier Christian Tynning Bjørnø.
Foto: Ole Marius Vollen
Åpne

100 prosent av stemmene etter Stortingsvalget er telt opp, og fintellingen gjennomført. Men kontrolltellingen gjenstår. Fylkeskommunen skal kvalitetssikre og godkjenne tallene som sendes inn til Kommunaldepartementet.

- Jeg tør ikke helt å sprette champagnen før kontrolltellingen er i boks. Alle andre gratulerer meg, nå må jeg snart begynne å tro på det.

Valgthriller

Det var et svært tett løp om femtemandatet mellom Tynning Bjørnø (Ap) og Solveig Sundbø Abrahamsen (H).

På det minste skilte det ca. 96 stemmer mellom de to, rundt 500 på det meste.

- Det var en thriller, forteller han om valgnatta. Det var hele tiden ganske nært, vi så fort at det kom til å bli jevnt.  Jeg tror ikke helt på det, sier han.

27-åringen fra Porsgrunn har vært fylkesvaraordfører i Telemark siden høsten 2011. Christian Tynning Bjørnø forteller at han er veldig glad for at han har med seg fylkesperspektivet i bagasjen.

- I åtte var jeg kommunepolitiker, men jeg føler at jeg har en helt annen oversikt og innsikt over hva regionen og fylket vårt trenger, utfordringer og behov, enn hva jeg hadde som kommunepolitiker. Det vil jeg sette pris på Stortinget, forteller han.

I bestefars fotspor

Christian Tynning Bjørnø. Foto: Dan Riis

Christian Tynning Bjørnø følger i hans bestefars fotspor. Høyrepolitiker Torstein Tynning, satt også på Stortinget.

Tynning Bjørnø må snart begynne å forberede seg på en tilværelse som Stortingsrepresentant.

- Hvilke kampsaker tar du med deg til Oslo?

-De viktigste sakene for meg og Telemark handler om utdanning, samferdsel og næring- og arbeidspolitikkk. Det er de fire viktigste sakene for Telemark, og fire viktige nasjonale saker. Det handler om fylkets bærekraft, i forhold til de som vokser her, og de som skal etablere og jobbe her, forteller han.

Førstereisgutt

Christian Tynning Bjørnø er også spent på hvilken komité han havner i.

- Jeg er førstereisgutt, og det er komitéer som skal fordeles. Jeg står nok ikke først i køen der. Men uansett hvilken komité man kommer i, er jo det å være et talerør fra Telemark til Oslo viktig uansett hvilken komité.

Telemarksbenken på Stortinget vil fra i høst bestå av Terje Lien Aasland, Lene Vågslid og Christian Tynning Bjørnø (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (H), Bård Hoksrud (Frp), Geir J. Bekkevold (KrF, utjevningsmandat).

Hvem som blir ny fylkesvaraordfører i Telemark er ikke avklart.