Saudi Arabias ambassadør besøkte Telemark

/ Publisert: 07.05.2013 / Oppdatert: 08.05.2013
Saudi Arabias ambassadør på Telemarksbesøk 6. mai 2013. Her fra Statoils forskningssenter på Herøya.
Fra besøket på Statoils forskningssenter på Herøya. Saudi Arabias ambassadør Khalid Al-Nafisee er nr. 4 fra venstre.
Foto: Ragnar Balterød, Statoil.
Åpne

Bakgrunn for invitasjonen var Saudi Arabias sterke ønske om å øke samhandelen med Norge. 

Mandagen startet med et besøk hos IKT virksomheten Imatis i Porsgrunn og gikk videre til Calora Subsea og Inflow Control AS på Herøya. Begge disse satser innen offshore markedet og ser et stort potensiale for kontrakter med selskaper i Saudi Arabia.

-Vi har stor tro på økt samhandel med Norge og har i dag møtt en rekke spennende bedrifter i Telemark. Flere av disse har allerede kontakt med selskap i Saudi Arabia og vi lover å bidra med å stryke relasjonene for disse selskapene fremover. Videre er det en rekke aktører hvor vi med økt kjennskap nå kan bidra med hjelp til å åpne dører, sa ambassadøren i sin tale under lunsjen på Adminiet på Herøya Industripark i Porsgrunn.

Presentasjoner

Etter lunsj reiste følget til Klosterøya i Skien hvor man fikk en presentasjon av Bratsberggruppens planer for eiendommer de har under utvikling i Grenland.

Følget møtte Acona Flow Technology som satser mot offshoremarkedet og som er i dialog med virksomheter i Saudi Arabia.

Videre fikk de en grundig presentasjon av hva Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge og Skien kommune kan bidra med om selskaper fra Saudi Arabia ønsker å etablere seg i Telemark.

Tettpakket program

Besøket ble avsluttet med en middag på Løvenskiold Fossum før ambassadøren med sitt følge returnerte til Oslo på kvelden. Programmet var utviklet i et samarbeid med en rekke aktører og i regi av Invest in Telemark.

- Det var et tettpakket program fra klokken 09.00 mandag. Ambassadøren var veldig fornøyd og vi håper dette skal danne grunnlaget for spennende relasjoner og muligheter for virksomheter fra Telemark fremover, sa fylkesordfører Terje Riis Johansen etter besøket.