REMA 1000 satser tungt i Telemark

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 20.08.2013 / Oppdatert: 20.08.2013
Møte med Ole Robert Reitan
Ole Robert Reitan, nummer to fra venstre, i møte med blant annet fylkesordfører Terje Riis-Johansen og fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Tirsdag besøkte han Telemark og fylkeshuset i Skien. På programmet stod blant annet møte med fylkesordfører og fylkesrådmann.

- Det er svært gledelig med økt satsing på handel for å skape vekst i fylket, sier fylkesordfører Terje Riis Johansen.

Nytt regionskontor

REMA 1000 etablerer et nytt regionskontor i Telemark med sju ansatte, og satsingen innebærer at selskapet nå intensiverer jakt på gode beliggenheter, flere ansatte og kandidater som ønsker å satse på en karriere som kjøpmann og franchisetaker i Telemark.

- Vi gleder oss til å starte arbeidet med å etablere flere REMA 1000- butikker i Telemark fremover! Hver av butikkene vil ha ca. 10-20 ansatte på hel eller deltid. Vi vil jakte på dyktige franchisetakere og kjøpmenn til å drive våre butikker, sier Ole Robert Reitan.

REMA 1000 har tidligere betjent Telemark fra hovedkontoret i Oslo og fra regionskontoret i Buskerud.

Tro på vekst

Selskapet har tro på vekst i Telemark og oppretter derfor nå et eget regionskontor, Region Vestre Østland, i Porsgrunn under ledelse av regiondirektør May Britt Østby, som selv er fra Telemarksbyen. Hun får ansvar for 42 butikker i Vestfold og Telemark. Butikkene er spredt fra Kragerø i sør til butikker i Seljord, Notodden og Kongsberg, Tønsberg og Sandefjord.

- Vi er også på jakt etter produsenter og leverandører med tilhørighet i Telemark, som mener de har gode produkter vi bør vurdere å selge i våre butikker. REMA 1000 har inngått flere samarbeidsavtaler i de senere år med aktører innen landbruket, så vel som produsenter av merkevarer. Her ønsker vi å få oversikt over hva som finnes av muligheter i Telemark, forteller Reitan.

- Positivt signal

Fylkesordfører Terje Riis Johansen ser på opprettelsen av et eget regionkontor for REMA 1000 som et positivt signal og symbol på interesse for å satse i Telemark.

- Vi har fått en god orientering om planene og er overbevist om at det vil bidra til økt konkurranse innen dagligvaresektoren i Telemark. Det vil medføre økt konkurranse om kundene, samt bidra til at handel- og service sektoren vil få økt behov for ansatte, sier fylkesordfører Terje Riis Johansen

Vekst innen handels- og servicebransjen er viktig for Telemark, sier fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.

- Dette har blitt påpekt i det strategiarbeidet som pågår i regi av Invest in Telemark. Derfor er det svært gledelig at Reitangruppen og Rema nå satser i fylket. Videre skal det bli spennende å se om vi kanskje kan få frem noen flere Telemarksbaserte leverandører til å levere varer og tjenester til Reitangruppen og REMA 1000, sier hun.