Minneord etter Mette Fjulsrud

/ Publisert: 07.10.2013 / Oppdatert: 10.10.2013
Fylkeshuset i Skien, juni 2013
Fylkeshuset i Skien
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Fjulsrud ville blitt 46 år nå i oktober og etterlater seg mann og to barn.

Mette Fjulsrud er født og oppvokst i Skien og ble ansatt som økonomisjef i Telemark fylkeskommune i 2007. Hun kom til fylkeskommunen fra Høgskolen i Telemark hvor hun var økonomidirektør.

Til tross for et kort liv rakk Mette mye. Hun var ansatt som økonomisjef i Notodden kommune, økonomirådgiver hos Fylkesmannen i Telemark, plan og økonomikonsulent i Skien kommune, økonomikonsulent i Hurum kommune. I tillegg til noen år som rettleder ved Arbeidsformidlingen på Hamar, lærer på Hornes gymnas i Setesdalen, samt ungdomsskolelærer i Karmøy kommune. Av utdannelse rakk hun å fullføre en mastergrad ved Universitetet i Agder sist sommer. I tillegg hadde hun en cand.mag. grad og pedagogisk utdanning. Hennes kombinasjon av utdanning og yrkeserfaring kvalifiserte henne til lederjobber i offentlig sektor. Samspillet mellom administrasjon og politikk likte hun, og hun hadde dyp respekt for hva som var administrativt ansvar vis-á-vis politisk ansvar.

For oss som fikk arbeide sammen med Mette er det vanskelig å forstå at vi ikke skal møte henne igjen. Hun var veldig til stede i alt hun gjorde. Kraftfull, energisk, med god oversikt og kompetanse, med gode faglige innspill og alltid klar til å ta et tak. Uansett hvilke oppgaver hun ble utfordret på tok hun tak og leverte. Dette viste seg tydeligst da hun ble konstituert som fylkesrådmann høsten 2011 og da hun ledet arbeidet med å utrede saken som bærer navnet «Skoletilbud 2020». En sak hun brukte mye tid og krefter på, men som hun nå ikke får se fullførelsen av.

Som leder var Mette både krevende og utålmodig, og hun kombinerte dette med mye humor og raushet, glimt i øyet og kjappe replikker. Hun var klar og tydelig i sine tilbakemeldinger og stod støtt i egne meninger. Mette var ikke vanskelig å lese. «Et tydeligere kroppsspråk skal en lete lenge etter», kommenterte en som observerte henne. Selv om hun ikke alltid sa noe, var det ikke vanskelig å se hva hun mente.

Den siden ved henne som kanskje ikke alle fikk oppleve, var hvordan hun kunne vise omsorg når kollegaer trengte det. Oppmuntrende ord, en gave, tommel opp på mobiltelefonen, et klapp på skuldra, - alt tegn på at hun brydde seg.

Når nå Mette er borte går våre tanker til de nærmeste, ektemannen Inge og barna Mari og Tor. Sorgen og savnet kan ingen ta fra dere. Vi er takknemlige for at vi fikk lære Mette å kjenne og tar med oss gode minner om ei flott dame.

Vi lyser fred over Mette Fjulsrud sitt minne.

På vegne av kollegaer og politikere i Telemark fylkeskommune,

Terje Riis-Johansen
fylkesordfører

Evy-Anni Evensen
fylkesrådmann