Lederkurs i naturbruk

/ Publisert: 30.05.2013 / Oppdatert: 30.05.2013
Nome vgs., avd. Søve, utenfor ved skilt
Søve videregående skole
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Kurset er aktuelt for deg som skal lede og utvikle en bedrift, men eksempler rettes mest mot landbruk og naturbruk.

Kurset tilsvarer 14 fagskolepoeng. Ett års fagskoleutdanning tilsvarer 60 fagskolepoeng.

Nasjonal eksamen

Pensum tilsvarer utdanningen i ledelse, økonomi og markedsføring i toårig teknisk fagskoleutdanning. Deltagerne tilbys å gå opp til nasjonal samordnet eksamen i LØM-modulen ved Fagskolen Telemark. 

Sammen med Telemark Bondelag og utviklingsavdelingen i Telemark fylkeskommune arbeider skolene med utvikling av godkjente fagskoleutdanninger innen naturbruk. Kurset i ledelse, økonomi og markedsføring vil være sentral i en av disse utdanningene. Forutsatt bestått eksamen vil deltagere som ellers er kvalifisert, få godskrevet kurset i en eventuell framtidig godkjent fagskoleutdanning innen dette fagområdet.

Kommende kurs vil bli innenfor grovforbasert kjøttproduksjon og foredling av lokale råvarer fra landbruk og naturbruk i Telemark.

Søk nå

- Etter mange gode tilbakemeldinger etter vinterens kurs er vi glade for å kunne tilby nytt kurs til høsten, sier rektor ved Søve videregående skole, Terje Kristoffersen.

Oppstart er avhengig av finansiering og antall søkere, forteller han.

- Kurset planlegges å starte opp i begynnelsen av oktober, og med eksamen i mai neste år, sier Kristoffersen.

Det legges opp til undervisning på deltid, enten kveldsøkter eller i helger. Kursavgiften er på ca. 5000 kroner. Søknadsfrist er løpende inntil kurset er fylt opp.