Indias ambassadør besøker Telemark

Av: Pål Horsle / Publisert: 23.08.2013 / Oppdatert: 23.08.2013
Fra venstre: First Secretary i den Indiske Ambassaden Dinesh Kumar Nanda, fylkesordfører Terje Riis-Johansen og Indias ambassadør i Norge, Mr. Rajendra Kumar Tyagi.
Fra venstre: First Secretary i den Indiske Ambassaden Dinesh Kumar Nanda, fylkesordfører Terje Riis-Johansen og Indias ambassadør i Norge, Mr. Rajendra Kumar Tyagi.
Foto: Pål Horsle
Åpne

Fredag 23. august besøkte han fylkeshuset i Skien.

Telemark satser stort og har en ambisiøs strategi for vekst i olje og energisektoren gjennom nettverket Telemark Offshore. Fylkeskommunen tok initiativ til å starte nettverket sammen med blant annet Innovasjon Norge og Høgskolen i Telemark. I dag teller nettverket 75 virksomheter med tilhørighet til fylket.

Forskning, innovasjon og industri har stort potensial for vekst, for eksempel vekstklynger som Telemark Offshore.

Vil satse på økt eksport

Fylket ser framover og vil satse stort på økt eksport til BRICS-landene som er verdens ledende vekstmarkeder. BRICS er en samlebetegnelse på Brasil, Russland, India, Kina (China) og Sør-Afrika.

India er et svært spennende og mulig marked å satse i, forteller fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Telemark har gode eksempler til etterfølgelse og inspirasjon, blant annet EFD Induction i Skien.

- I dag etableres grunnlaget for en sterkere relasjon mellom Telemark og India, sa Riis-Johansen under møtet med den indiske ambassadøren.

India-Europa-Telemark-triangelet

Fylkesordføreren er tydelig på at en god dialog og idéutveksling kan skape nye muligheter på det indiske markedet for en rekke av Telemark mange eksportbedrifter.

- India har også mange investorer som også ser mot Europa – det er jo spennende å få til triangelet India-Europa-Telemark, sier han.

Mr Tyagi besøker også EFD Induction i Skien. Telemark fylkeskommune, Innovasjon Norge, Invest in Telemark og er verter for besøket.