Georgia inviterer til samarbeid

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 09.04.2013 / Oppdatert: 09.04.2013
På bildet: Frode Liungh og Tim Teimuraz Abessadze fra HiT, Lars Haukvik fra Telemark fylkeskommune, fylkesordfører Terje Riis-Johansen og Merab Diasamidze fra Batumi Shota Rustaveli State University.
På bildet:Tim Teimuraz Abessadze og Frode Liungh fra HiT, Lars Haukvik fra Telemark fylkeskommune, fylkesordfører Terje Riis-Johansens, og Merab Diasamidze fra Batumi Shota Rustaveli State University.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Høgskolen i Telemark har over mange år samarbeidet med universitet i Batumi i Georgia, et arbeid Telemark fylkeskommune støtter opp om.

I forrige uke var det møte mellom partene. På fylkesordførers Terje Riis-Johansens kontor møttes Tim Teimuraz Abessadze og Frode Liungh fra HiT, Merab Diasamidze fra Batumi Shota Rustaveli State University og Lars Haukvik fra fylkeskommunen.

- Møtet var en oppfølging av et møte fylkesordføreren hadde med universitetsledelsen i fjor, forteller Lars Haukvik fra Internasjonalt team.

Universitet og Den autonome republikken Adjara inviterer Telemark til samarbeid innen utviklingen av turisme, landbruk og generelt næringsliv.

Planlegger besøk

Fylkesordføreren planlegger nå et besøk til regionen Adajara til høsten, for å undersøke mulighetene for samarbeid og en mulig samarbeidsavtale.

Regionen ligger ved Svartehavet ved den tyrkiske grensen og bygger opp om Georgia sitt ønske om å orientere seg mot vesten

Høgskolen i Telemark har hatt samarbeid med Batumi Shota Rustaveli State University i flere år og har utvekslingsavtale for studenter.

På HiT gis tre studenter et årlig stipendplass og for skoleåret 2012/2013 var det over 100 søkere til disse tre plassene.