Dette er den nye fylkesopplæringssjefen

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 10.07.2013 / Oppdatert: 10.07.2013
Fylkeshuset i Skien, juni 2013
1. september er første arbeidsdag for den nye fylkesopplæringssjefen.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

Han har de siste ti årene jobbet som administrativ leder for Centre of Mathematics for Applications (CMA), et senter for fremragende forsking ved Universitetet i Oslo (UiO). I år går åremålsstillingen ut.

- Jeg var på jakt etter en jobb hjemme etter å ha pendlet i 11 år. Når man skal søke en jobb må det gi gjenklang i hjertet. Da er barn og unges oppvekstsvilkår en slik motiverende faktor.  Jeg må ha noe som gir drivkraft, det skal være meningsfullt å jobbe med, forteller han om hvorfor hans søkte på stillingen.

Helge Galdal har blant annet hovedfag/cand.scient.-grad i industriell matematikk og praktisk-pedagogisk utdanning fra UiO.

- Attraktiv kompetanse

Portrett av fylkesopplæringssjef Helge Galdal

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen er svært fornøyd med ansettelsen.

- Han har en erfaring og en kompetanse som er svært attraktiv for Telemark og for våre videregående skoler, sier Evensen.

44-åringen ser frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

- Jeg gleder meg til å være med å jobbe med noe av det viktigste vi gjør i Telemark, og å skape en god og trygg og innholdsrik utdanning for ungdommen i fylket, sier Galdal.

1. september er første arbeidsdag for den nye fylkesopplæringssjefen.

Seks søkere

Det var seks personer som søkte på stillingen. Søknadsfristen gikk ut 28. juni, etter å ha blitt utvidet to ganger.

Nåværende fylkesopplæringssjef, Bjørn Larsen, sa opp stillingen tidligere i år. Han fortsetter som seniorrådgiver i fylkeskommunen.

Avdeling for videregående opplæring er omorganisert og delt inn i to seksjoner, en for kvalitet og utvikling, og en for drift. I mai ble ny seksjonsleder for kvalitet og utvikling ansatt.  Seksjonsleder for drift vil bli ansatt i høst, etter at den nye fylkesopplæringssjefen er på plass.