Nye nettsider!

Av: Tania Ripoll / Publisert: 28.08.2012 / Oppdatert: 28.08.2012
Foto: Skjermdump
Åpne

Hva trenger brukerne våre? Det er spørsmålet som har ligget til grunn for omleggingen til nye nettsider for Telemark fylkeskommune. Og det vet vi - heldigvis - mye om: dere trenger å finne frem til tjenestene våre raskest mulig. Dere trenger å vite hvem dere kan spørre om det du trenger svar på. Derimot er det ganske sjelden dere slår opp på www.telemark.no for å se hva som skjer.

Fokus på tjenester

På de nye nettsidene våre har vi derfor trukket frem de konkrete tjenestene vi leverer og plassert disse lett synlig, enten det dreier seg om skoleskyss, tilskudd til en festival eller et folkehelsetiltak, eller veien til nærmeste tannklinikk.  

Det har også blitt lettere å finne frem til den personen som jobber med akkurat det du lurer på, det være seg sykkelstier, vern av huset ditt eller hva allemannsretten faktisk innebærer.

Starten på noe enda bedre

Det er en tverrfaglig webredaksjon som står bak de nye nettsidene. I spissen for prosjektet står prosjektleder og webutvikler Geir Gåsodden. Han er godt fornøyd med arbeidet så langt - men har blikket fast festet på horisonten:

- Dette er veldig bra utgangspunkt. Nå har vi et godt rammeverk på plass, og en plattform som gjør det lett å utvikle nye ting raskt. Vi har masse gode ideer om funksjoner som skal gjøre det bedre for brukerne våre, som vi skal realisere fortløpende i tiden fremover, sier prosjektlederen.

Han er også opptatt av mulighetene som ligger i åpen informasjonsdeling:

- Her er vi bare i startgropa. Vi skal videreutvikle nettsidene til å slippe en del av informasjonen vår ut via åpne webservices. Dette vil gjøre at andre for eksempel kan lage sine egne apper basert på våre data. Det er da det virkelig blir spennende! sier Gåsodden. 

Tilbakemelding

Nettsidene har fått et nytt og mer tidsriktig design, som skal gjøre det mer tiltalende og oversiktlig å navigere i. 

I tillegg har det blitt enklere å dele informasjon du finner på nettsidene i sosiale medier, gjennom enkle lenke-knapper til Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, og selvsagt e-post.

Vi vil svært gjerne ha tilbakemelding på sidene våre! Nederst til venstre på siden finner du en tilbakemeldingsknapp. Bruk gjerne den, for ris, ros og gode forslag!