Nettbrett i traktoren

Av: Terje Kristoffersen / Publisert: 14.11.2012 / Oppdatert: 15.11.2012
Kristoffer Loftsgarden med nettbrett i traktoren på Søve vgs.
Gårdsarbeider Kristoffer Loftsgarden
Foto: Terje Kristoffersen
Åpne

Nettbrett er blitt et viktig hjelpemiddel i undervisningen for elever og pedagogisk ansatte ved skolen dette året.

Telemark fylkeskommune satte i gang prosjektet for å høste erfaringer med bruk både utendørs og innendørs, i teori og praktiske fag ved hele skolen på Søve. Dette er det eneste prosjektet av denne størrelse i Telemark.

Notatblokk på netbrettet

I tillegg er nøkkelpersoner i skolegårdsdriften utstyrt med nettbrett i dette prosjektet. Med 3G-tilgang på nettbrettet kan gårdsarbeider Kristoffer Loftsgarden enkelt oppdatere skifteplanen for Søve og Holla prestegård.

Med notatblokken på nettbrettet slipper han også loggføring av oppgaver og detaljer på lapper eller notatbok og penn. Alt er samlet i samme verktøy.

- Det fine med dette er at jeg blir mer effektiv og kan være ferdig oppdatert før jeg hopper av traktoren for dagen. Tidligere måtte jeg etterpå sette meg ved PCen på kontoret for å oppdatere skifteplan og logg, noe som tok ekstra med tid. Dette kan jeg trygt anbefale andre i samme situasjon, forteller han.

- Bidra til enda bedre læring

Ved Søve samarbeider gårdsdrift og undervisning i programfagene tett. Kristoffer Loftsgarden mener bestemt at han skal kunne bidra til enda bedre læring ved at han med nettbrettet kan både vise oppdatering av skifteplan, logg og kart ute på jordene, samt filme undervisning og ta bilder av undervisningssituasjoner. Dette kan selvfølgelig også overføres til elevenes rapportskriving og til fellesfag som språk.

I høst har Loftsgarden deltatt i landbruksundervisningen både ved høsting, gjødselspredning og beitepleie.

- Målet er at elevene skal drive gården selvstendig en uke til våren, med støtte fra lærere og ansatte, og da kan det være fint å vise tidligere undervisning med nettbrettet, slår Kristoffer fast før han og Valtra’en setter kursen ut for å hente flere rundballer til fjøs og stall.