Kåret til Årets museum

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 14.09.2012 / Oppdatert: 04.10.2016
Vest-Telemarks nybygg åpnet i juni 2012. Foto: Vest-Telemark museum
I sommer åpnet Vest-Telemark Museum et nybygg i Eidsborg.
Foto: Vest-Telemark museum
Åpne

To andre museer i Norge var nominert til Årets museum for 2012; Norsk Døvemuseum og Norsk Oljemuseum. Til slutt var det altså Vest-Telemark som stakk av med seieren. 

Prisen går hvert år til en museumsinstitusjon som har gjort seg positivt bemerket i det foregående året. I fjor var det Teknisk Museum i Oslo som ble kåret til Årets museum. 

Festmiddag i Larvik

Museer, kommuner og fylkeskommuner fra hele landet har sendt inn forslag til kandidater. En egen komité nedsatt av Norges museumsforbund vurderte kandidatene. Prisen ble delt ut under en festmiddag på Det nasjonale museumsmøtet i Larvik torsdag 13. september.

Det var kommunene i Vest-Telemark som foreslo museet som kandidat.

Juryen for Årets museum bestod av stortingsrepresentant Trine Skei Grande (leder), journalist Gudleiv Forr og museumschef Lene Floris fra Nationalmuseet i København. Sekretær for juryen er generalsekretær Tron Wigeland Nilsen i Norges museumsforbund.

50.000 besøkende hvert år

Vest-Telemark Museum er et regionalt folkemuseum for Vest-Telemark, og bygger på et samarbeid mellom flere kommuner og Statkraft. Museet formidler kulturarven ved hjelp av utstillinger, aktiviteter og arrangement. 

Museet har faglig ansvar for over 20.000 kunst- og kulturhistoriske gjenstander, fordelt på 12 enheter, blant annet i Eidsborg, Kviteseid, Fyresdal og Vinje.

Hvert år besøker rundt 50.000 kroner Vest-Telemark Museum. I sommer åpnet museet et nybygg i Eidsborg.

Besøk Vest-Telemark Museum på nett