Ga bort klassekassen

/ Publisert: 13.12.2012 / Oppdatert: 08.01.2013
Klassen 3PBYA fra Hjalmar Johansen vgs ga bort klassekampen til barneavdelingen på Sykehuset Telemark. Her overrekker de pengene til enhetsleder Kari Lie.
Onsdag overakte klassen pengene til enhetsleder Kari Lie. Pengene kommer godt med, og har stor betydning for barnas trivsel på barneavdelingen.
Foto: Hjalmar Johansen vgs
Åpne

Elevene går 3. året påbygging på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. De har gått ulike yrkesfag i to år og startet i august på 3. året som gir generell studiekompetanse.

På årets julemarked samlet klassen inn penger gjennom auksjon og loddsalg.  På to intense timer fikk de inn 15.000 kroner.

Klassen hadde bestemt seg for å gi bort hele overskuddet til barneavdelingen på Sykehuset Telemark.

Imponert over ungdommene

Onsdag overakte klassen pengene til enhetsleder Kari Lie. Pengene kommer godt med, og har stor betydning for barnas trivsel. Inntekter fra gaver brukes til å gjøre hverdagen bedre for barna som er lagt inn på barneavdelingen.

Spill, bøker og leker samt turer til Tusenfryd og lignende gir barna en avledning fra sykdom og prøvetakning. 

Kari Lie er imponert over ungdommene som, i stedet for å samle inn til en tur til seg selv, gir bort pengene.

-Vi har det vi trenger

Marius R. Johnsen og Iselinn Johansen forteller at klassen bestemte i fellesskap at de skulle gi bort inntektene fra julemarkedet til et godt formål.

De hadde lyst til å gi bort til noen lokale organisasjoner og i julens ånd ble barna på sykehuset som ble valgt ut.

-Vi er friske og har det vi trenger så det er bare gøy å kunne gi til andre, forteller Marianne Christine Strømjordet.

Motiverte

Gavene de skaffet fikk de gjennom eget nettverk og arbeidsplasser. De hadde mange fine og kostbare gaver og hovedpremien var en Iphone4 fra Telenor. De auksjonerte bort alt fra ballkjole til spa og fruktkurver. 

-Det var ikke bare lett å skaffe gaver, men motivasjonen for å gi var stor, så da sto vi på, sier elevene.

Kontaktlærerne Line Lie og Fred Aakervik er stolt av klassen sin.

-De er en klasse med stort hjerte og omsorg for hverandre. Det ser vi i hverdagen og det ser vi også når de jobber så mye for at barna på sykehuset skal få en fin jul.

Også Heidi Staurheim, studierektor på skolen, er stolte av elevene.

-Dette er flott gjort av ungdommer som studerer og trenger penger selv. De gir av seg selv i en travel hverdag. En fin gjeng foregangsungdommer!