Folkehelsepris til IF Ørn

Av: Eva Susanne Drugg / Publisert: 12.12.2012 / Oppdatert: 12.12.2012
Anne Karin Andersen, leder for folkehelseprogrammet i Telemark, fylkesordfører Terje Riis-Johansen, Tore Ulleland og Dag Nielsen fra IF Ørn. IF Ørn fikk folkehelseprisen for 2012.
Anne Karin Andersen, leder for folkehelseprogrammet i Telemark, fylkesordfører Terje Riis-Johansen sammen med Tore Ulleland og Dag Nielsen fra IF Ørn.
Foto: Eva Susanne Drugg
Åpne

I juryens begrunnelse heter det at prisen går til idrettsforeningen, for den frivillige innsatsen som legges ned hvert år for at befolkningen i Grenland skal kunne gå på ski i sitt nærområde på Jarseng. 

Ifølge forslagsstilleren legger klubben ned utallige dugnadstimer hvert år for å vedlikeholde løypenettet og stadionområdet. 

I år er det gode eksempler på idrettsorganisasjoner som evner å være en aktiv deltaker i å møte utfordringene rundt inaktivitet som har vært kandidater til folkehelseprisen for 2012.

Ildsjelarbeid

Prisen ble delt ut på Fylkestinget i Kragerø 11. desember av fylkesordfører Terje Riis-Johansen. 

- Dette er en ekstremt velfortjent pris, sa fylkesordføreren.

Han fortalte om leder for IF Ørn som sammen med sin kone trådte til og feiret nyttårsaften på Jarseng, for å passe på snøkanonen.

- Det er ildsjelarbeid. sa Riis-Johansen.

- Utrolig hyggelig

Tore Ulleland, leder for IF Ørn, mottok prisen sammen med Dag Nielsen.

- Det er utrolig hyggelig å få en slik pris, sa Ulleland.

- Her er det moro å være med og bidra, det er det som driver en. Tusen takk, alle er velkomne til Jarseng.

20.000 kroner

Det er sjuende gang folkehelseprisen blir delt ut. Første gang var i 2006. 

Prisen skal gå til en kandidat som har gjort en innsats ut over det vanlige, sett ut fra Folkehelseprogrammets målsetting.

I tillegg til prisen på 20.000 kroner, får vinneren også et bilde av den svenske fotokunstneren Ingemar Myrén, «Eplets dans».