Åpnet nytt skolebygg på Notodden

Av: Eva Susanne Drugg, Tania Ripoll / Publisert: 16.08.2012 / Oppdatert: 28.08.2012
Foto: Tore Hansen
Åpne

Det var brede smil ved skolestart på Notodden videregående skole.
Tretten års planlegging og halvannet års bygging har endelig båret frukter.

Endelig i mål
Onsdag kunne rektor Tomm Svarstad, sammen med fylkesordfører, fylkesrådmann og fylkesskolesjef ønske 550 elever og 100 ansatte velkommen til et nytt skolebygg og med det, en samlokalisert skole - endelig.

- Dette har vi jobbet med siden 1999, og nå er vi endelig i mål!, sa rektor Tomm Svarstad i sin velkomsttale.

2000 kvm
"Krembygg" har det nye bygget på 2000 kvadratmeter blitt kalt. Moroa har kostet 60 millioner kroner, men så har det også blitt et løft for Notodden videregående skole, med ny og utvidet gymsal med eget trimrom i 2. etasje, i tillegg til en teorifløy med fellesarealer, store klasserom, grupperom, arbeidsrom for lærere og kontorer.

Barne- og ungdomsarbeiderfag og Helsearbeiderfag får nå egne spesialrom i 1. etasje. Vg1 og Vg3 på studiespesialisering disponerer de øvrige klasserommene.

60 millioner
-Så store investeringer fra skoleeier viser at Telemark fylkeskommune satser for fullt på god fremtidig videregående skole på Notodden, sa fylkesordfører Terje Riis-Johansen ved åpningen.

-Notodden har en lang historie som en viktig skoleby i Telemark, og et godt skoletilbud bidrar til å utvikle regionen, sa han.

Tinnes selges
Avdelingen på Tinnes skal selges, og elevene flytter ned til vannkanten, slik at skolen lokaliseres på ett sted.

- Endelig slipper vi pendling, og kan dra nytta av ny kantine, bibliotek, gymsal og nye flotte lokaler, sa rektor Tomm Svarstad i åpningstalen.

Sjakkbrett
Fasadene på bygget har vært omdiskutert, spesielt den sjakkbrett-mønstrede delen som vender mot E134.

Endeveggen på gymsalen er utsmykket med spennende kunst med symboler fra Notodden, som blir lyssatt. Kunsten er av Kragerø-kunstnerne Kyrre Andersen og Liv Anne Lundberg

-Det er et spennende bygg som engasjerer, og det synes jeg er bra, sier rektor Tomm Svarstad.

Løft i eksisterende bygg
Det har også blitt gjort omfattende endringer i eksisterende bygg som innebærer et større bibliotek og en ny kantine for elever og ansatte ved inngangspartiet.

Den gamle kantina er omgjort til avdeling for multifunksjonshemmede elever.

I tillegg er det nye grøntarealer ut mot vannet.